De Mos noemt opvallende opvolger Steijn: "Verandert in goud"

Aad de Mos is van mening dat, mocht Ajax niet verder gaan met Maurice Steijn, de Amsterdammers een risicovolle keuze moeten maken wanneer het om de trainerspositie gaat. De Amsterdammers spelen vaak op safe.

"Er zijn genoeg trainers die potentie hebben. Er is een trainer die mij opvalt, die altijd succes heeft en het aanvallende voetbal speelt dat Ajax nodig heeft en dat is Dick Schreuder. Hij heeft z'n naam tegen omdat zijn broer ontslagen is bij Ajax", vertelt De Mos bij Soccernews.

Hij toont zich succesvol. "Overal waar hij terechtkomt wordt er aanvallend voetbal gespeeld. Hij heeft dat laten zien bij PEC Zwolle en is daar kampioen geworden. Hij is direct gepromoveerd. Nu in het buitenland heeft hij een baan bij CD Castellón, waarmee hij eerste staat."

"Hij is rustig begonnen bij verschillende amateurclubs. Wat hij aanraakt verandert in goud. Als ik het voor het zeggen had, dan zou ik het risico aandurven." Hij stelt echter dat in Nederland men niet van de risico's is. "Ik heb ooit een keer Roberto de Zerbi aangedragen, dat is nu een grote trainer in de Premier League. In Nederland praten we elkaar allemaal maar na over hoe het zit."

Lees meer:
0 reacties