De Mos tipt: "Ga nu maar aan de bak bij een club in de Eredivisie"

Sarina Wiegman is volgens The Telegraph in beeld als mogelijke opvolger van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands mannenelftal. Aad de Mos denkt dat het wat te vroeg is om Wiegman te zien als de volgende bondscoach van Oranje.

"Ik denk wel dat ze de kwaliteiten heeft om een goede coach te zijn. Er is een groot verschil tussen dames en heren", oordeelt De Mos in Twee Viertje. "Laat ze eerst bij een Eredivisieclub of een KKD-ploeg eens laten zien welke kwaliteiten ze heeft. Dat is net als bij de mannen: je moet eerst bij een club laten zien of je geschikt bent."

"Dat geldt ook voor Sarina. De normale weg is eerst bij een club en als je het heel goed doet bij een club of bij twee clubs achter elkaar, dan kom je in aanmerking voor het bondscoachschap. Ik denk dat dat de normale weg is", zegt De Mos. "Als het alleen zou gaan om managementskills en het begrijpen van het spelletje, dan zou elke coach die een diploma heeft gehaald in Zeist bondscoach kunnen worden. Zo werkt het niet. Je moet eerst wat hebben laten zien. Dat geldt ook voor de dames."

De Mos gaat verder: "Ze willen altijd op gelijke tred met de heren, maar dan moeten we daar geen uitzondering voor maken. Het blijft natuurlijk maar damesvoetbal. Ik denk dat het eerst maar eens bewezen moet worden in het mannenvoetbal. Ik heb haar hoog zitten. Ze heeft al een keer stage gelopen bij Sparta, dus ga nu maar aan de bak bij een club in de Eredivisie."

"Als dat goed verloopt, dan gaan we een stapje verder", vindt de analist. De Mos zou het niet erg vinden als Wiegman aan de slag gaat als bondscoach van de Engelse mannen. "Dan hebben we gelijk een idee of ze het wel of niet in de vingers heeft zitten om ook bij de mannen te werken. In Engeland hebben ze geen goede managers."

Lees meer:
0 reacties