De Roon: "Als je dat bij SC Heerenveen deed, moest je 75 euro betalen"

Marten de Roon
Marten de Roon Foto: © Pro Shots

Marten de Roon speelt is bezig aan zijn tweede periode in dienst van Atalanta Bergamo en speelt in de Serie A vaak tegen de grote sterren van de voetbalwereld. De Roon is echter niet het type dat achter de shirtjes van de 'wereldtoppers' aangaat.

"Ik ben totaal niet iemand die naar andere spelers loopt om een shirtje te vragen", vertelt De Roon in de Cor Potcast. "Wat ik altijd wel leuk vond was als we tegen landgenoten speelden. Om dat soort shirtjes te scoren. Om die shirtjes te ruilen heeft voor mij zelf een soort van waarde. Met de grote teams ben ik nooit zo happig geweest. Ik ben ook niet iemand die voor een kleedkamerdeur gaat staan wachten."

"Ik weet nog dat, als je je shirtje met een tegenstander ruilde bij SC Heerenveen, je gewoon 75 euro moest betalen", lacht De Roon. Oud-doelman Maarten de Fockert bevestigt dit gegeven. "Ik heb dat toen de eerste keer gedaan, met een vriend. We hadden shirtje geruild want ik dacht: 'dit is de Eredivisie, dit kan gewoon'. Die twee blonde 'wasvrouwen' werden toen kwaad, joh. Toen werd er 70 euro ingehouden op mijn salaris", lacht de Fockert.

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand