De Roon lacht na mijlpaal bij Oranje: "Ik sta er ook niet voor"

Marten de Roon scoort tegen Griekenland
Marten de Roon scoort tegen Griekenland Foto: © Orange Pictures

Donderdagavond zal Marten de Roon nooit meer vergeten. De voormalig SC Heerenveen-speler won met het Nederlands elftal van Griekenland en hij zorgde voor de openingstreffer. Het was zijn eerste doelpunt in Oranje.

"Bij de vorige interlandperiode had ik het er met een paar jongens over 'wanneer mijn eerste goal zou vallen'. Toen heb ik er niet veel tijd en ruimte voor gehad om ’m te maken. In principe sta ik er ook niet voor, maar als de bal zo mooi voor je voeten valt, dan is het natuurlijk heerlijk om ’m te maken", aldus De Roon.

De middenvelder was ondanks zijn treffer niet helemaal tevreden over zijn wedstrijd. "Het was toch wat onwennig. Ik had lang niet meer gespeeld in het Nederlands elftal. Het is wel positief, dat we winnen en dat ik weer eens mocht starten", vertelt De Roon, die naast Frenkie de Jong stond, in gesprek met De Telegraaf.

"Ik denk dat vooral is gezocht naar wie er naast Frenkie kan staan, wie Frenkie het best kan laten spelen. Ik denk dat ik iemand ben die anderen beter kan laten spelen en mezelf wat eerder wegcijfer. Ik denk dat andere jongens dan in hun kracht kunnen komen."

Lees meer:
0 reacties