Debuut voor Flekken? "Bent gek als je Cillessen er niet in zet"

Mark Flekken kan dinsdagavond zijn debuut maken in het Nederlands elftal. Door het wegvallen van Justin Bijlow is de doelman van Freiburg een voorname kandidaat onder de lat bij Oranje.

Flekken was de tweede doelman bij het Nederlands elftal, maar bondscoach Louis van Gaal kan in de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen ook voor Jasper Cillessen kiezen. Cillessen ontbrak in eerste instantie bij Oranje, maar heeft al wel zestig interlands achter zijn naam. "Je bent gek als je Cillessen er niet in zet", reageert NOS-commentator Jeroen Elshoff bij Voetbalpraat . Ook Kenneth Perez verwacht Cillessen onder de lat. "Dat komt ook doordat ik Flekken helemaal niet ken. Ik denk dat ik eerder voor Cillessen zou kiezen, omdat Flekken de grote onbekende is", aldus Perez. De Deense analist houdt een slag onder de arm voor de 'grote onbekende'. "Misschien maakt Van Gaal hem nu mee en heeft hij in Duitsland een ijzersterke mentaliteit getoond. Ik ken hem niet en heb hem nog nooit zien keepen. Maar een coach zegt niet voor niets dat Flekken zijn tweede man is."

Wie moet morgen gaan keepen tegen Noorwegen: Mark Flekken, Jasper Cillessen of Tim Krul? 🧤🤔 — ESPN NL (@ESPNnl) November 15, 2021

Lees meer: