Dembélé slaat terug naar FC Barcelona: "Ik ben geen valsspeler"

Ousmane Dembélé heeft donderdag van zich laten horen. De aanvaller van FC Barcelona, wiens contract ten einde loopt, wordt door de Catalaanse club naar de uitgang geduwd. Daar kan de Fransman niet mee leven.

"Ik heb altijd alles gegeven, zowel voor mijn teamgenoten als voor de socios", zo schrijft Dembélé op Instagram. "Dat zal nu niet opeens veranderen. Ik ben geen valsspeler en ik ga zeker niet in op chantage. Ik ben 24 jaar en net als iedereen ben ik ook niet perfect."

"Ik heb moeilijke momenten gehad, zoals tijdens blessures en mijn coronabesmetting", vervolgt de Fransman. "Ook al had ik amper getraind, ik was altijd beschikbaar en heb gespeeld zonder te klagen. Mijn boodschap is ook transparant. Niemand mag de indruk geven dat ik niet betrokken ben bij het sportieve project. Niemand mag voor mij spreken of voor mijn vertegenwoordigers, in wie ik het volste vertrouwen heb."

Dembélé is donderdag niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Xavi voor het duel tegen Athletic Bilbao in de Copa del Rey. Desondanks is de Franse aanvaller nog niet uitgekeken op FC Barcelona. "Mijn plaats is het veld. Het delen van momenten met mijn teamgenoten. Maar bovenal, laten we focussen op het winnen van wedstrijden."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand