"Denk je op weg te zijn, hoor je dat Brobbey racistisch is bejegend"

Brian Brobbey
Brian Brobbey Foto: © Pro Shots

De KNVB gaat meer actie ondernemen om racisme en discriminatie in het voetbal te bestrijden. Op een congres in Zeist werden vervolgplannen gepresenteerd.

"Het is wangedrag dat we niet accepteren", stelt demissionair minister van Langdurige Zorg en Sport Conny Helder tijdens het congres bij de voetbalbond, geciteerd door de Telegraaf. Het blijkt helaas nog steeds erg nodig. "Dan denk je lekker op weg te zijn en dan hoor je dat Ajax-speler Brian Brobbey racistisch is bejegend.” Anderhalve week geleden werd de spits van Ajax racistisch bejegend door een supporter van FC Twente.

Niet alleen op dit gebied moet er nog veel gebeuren in de voetballerij, meent Helder. "Een week later zie je het wangedrag van supporters van Ajax in en rond de Johan Cruijff ArenA. Het zijn uitwassen die niet bij de sport horen, het is beschamend", aldus Helder. "Een kleine groep kwaadwillenden verpest het voor de rest. Deze incidenten vragen om een stevige aanpak, zoals minister Dilan Yeşilgöz al zei. Het is jammer dat het zo moet, maar het is onvermijdelijk."

Lees meer:
0 reacties