Dennis Schouten aangevallen bij FC Twente: "Ging helemaal mis"

Journalist Dennis Schouten zat als Willem II-supporter met zijn vader op de tribune van De Grolsch Veste afgelopen weekend. "Mijn vader zei nog vooraf: ik wil geen gedoe, maar dat liep dus helemaal mis", aldus Schouten.

"FC Twente kwam al vrij vroeg voor, en dan is er niets aan de hand natuurlijk", vertelt hij in de YouTube-serie Roddelpraat. "Maar op een gegeven moment werd het gelijk en werd er gezongen 'Kamphuis, je moeder is een hoer'. Het was zo'n wedstrijd met een agressief sfeertje." Of dat klopt van die moeder? "Dat is onbekend, maar mijn vader zong hardop mee."

Daarna sloeg de sfeer helemaal om. "Alleen kreeg FC Twente op een gegeven moment rood en toen kwam er iemand naar mij toe: het is allemaal oe schuld. Nou, ik ben niet degene die met de kaarten zwaait. Mijn vader grijpt daarna die man en zegt: wat moet je dan? Dat is mien zoon. Toen begon het duwen en trekken. Ik zei: laat nu gaan want het loopt alleen maar meer uit de hand. Het was verschrikkelijk."

"Omdat hier wat inteeltvolk op de tribune loopt te schreeuwen, je hebt altijd mongolen erbij en daar heb je dan last van."

Na wat geduw en getrek werd Schouten verzocht het stadion te verlaten. "Ik had een beetje een mix van schaamte en wedstrijdspanning en ik dacht: het is eigenlijk ook wel weer komisch. Maar toen kwam de beveiliging en toen moest ik het stadion uit. Dus ik zeg: omdat hier wat inteeltvolk op de tribune loopt te schreeuwen, je hebt altijd mongolen erbij en daar heb je dan last van."

Dennis Schouten op de tribune in De Grolsch Veste
Dennis Schouten op de tribune in De Grolsch Veste
Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 3 dec. 2021, 20:00
Eredivisie
FC Groningen -
-
PEC Zwolle -
za 4 dec. 2021, 16:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
za 4 dec. 2021, 18:45
Eredivisie
SC Cambuur -
-
Vitesse -
za 4 dec. 2021, 21:00
Eredivisie
Heracles Almelo -
-
SC Heerenveen -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 15 46 36
2 Feyenoord 14 19 32
3 PSV 14 13 31
4 FC Utrecht 14 13 26
5 SC Cambuur 14 -3 24
Bekijk de hele stand