Derksen: "Als je zijn functie opheft, blijft Ajax gewoon bestaan"

Het boek Ajax in crisis van Menno de Galan heeft veel indruk gemaakt. Op vrijdagavond was de schrijver aanwezig bij Vandaag Inside waarbij hij enkele passages uit het boek besprak met Johan Derksen.

Zo moet onder andere Chief Sports Officer, Maurits Hendriks het ontgelden. "Veel Ajacieden zien Hendriks als de kwade genius", begint Derksen op vrijdagavond, waarna De Galan reageert. "Eringa heeft daar iets interessant over gezegd in mijn boek. Hendriks wordt intern ook gezien als het zwarte schaap."

"Daar kun je verschillend over denken. Aan de ene kant kan je zeggen: hij heeft als niet-Ajacied en als niet-voetballer de regie in handen genomen en heeft hij een grote rol gehad in het aantrekken van Sven Mislintan", vervolgt De Galan. "Aan de andere kant kan je ook zeggen: hij had wel daadkracht. Dat heeft dan verkeerd uitgepakt misschien, maar hij heeft in ieder geval wel iets gedaan."

"Als je zijn functie opheft, blijft Ajax gewoon bestaan hoor", reageert Derksen op de schrijver. "Ja, natuurlijk blijft Ajax dan bestaan. Ze hebben het ook lange tijd zonder algemeen directeur gedaan", besluit De Galan.

Lees meer:
0 reacties