Derksen bekritiseert 3 vrouwen bij Ajax: "Wat moeten die daar?"

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © Pro Shots

Het gaat de laatste tijd veel over eventuele betalingen aan leden van de Raad van Commissarissen van Ajax. Veel Ajacieden zijn tegen het besluit en ook Johan Derksen ziet de nodige problemen bij VandaagInside.

"Het is de tweede keer dat dit gebeurt, en het is niet per toeval de tweede keer dat de belangrijkste raden ingevuld zijn door mensen die niet uit de voetballerij komen", begint Derksen zijn beklag. "Toen met Cruijff had je ook zo'n revolutie. Toen had je een of andere professor, die bij een bank een topfunctie had en Marjan Olfers sloeg onzin uit. Het zijn geen voetbalmensen."

Derksen vindt dus vooral dat er meer voetbalmensen aanwezig moeten zijn. "Het is weliswaar een beursgenoteerd bedrijf, maar het is vooral een voetbalclub. En al die oude mensen die bij Ajax groot zijn geworden, hebben altijd alles voor niks gedaan. Die vinden dat raar en pikken dit niet. En nu weer de raden van bestuur, zijn allemaal mensen van buiten. Er zitten drie dames in, wat die daar moeten doen weet ik niet."

Over de vrouwen gaat Derksen vervolgens nog even door. "Als ze uit het damesvoetbal komen, zouden ze nog van nut kunnen zijn. Ik weet niet wat een mevrouw die in de bedrijfsvoering ergens zit bij Ajax moet toevoegen. Maar, ze zitten er en je ziet wat er gebeurt. De Ajax-leden willen niet dat er betaalde functies worden verdeeld", besluit Derksen.

Lees meer:
0 reacties