Derksen: "De politie patrouilleerde iedere avond rond mijn huis"

Johan Derksen tijdens een uitzending van Veronica Inside
Johan Derksen tijdens een uitzending van Veronica Inside Foto: © Pro Shots

Johan Derksen wil tegenwoordig geen bescherming meer van de politie. Een lange tijd echter had hij een bodyguard, afkomstig uit het Overijsselse Denekamp.

"Het is een chaos in Nederland. Als je niet wordt beveiligd, stel je niets voor. De bedreigingen vliegen je om de oren, meestal anoniem via social media, maar ook per mail, telefoon of met een ouderwetse brief. Ik ben helaas een ervaringsdeskundige, na drie keer politiebescherming te hebben genoten. Ik praat namelijk op de televisie over voetbal en een afwijkende mening kunnen de onderbuikgevoelens van lafaards, die zich supporter noemen, niet aan", vertelt hij in zijn column voor TKKR.

Na de moord op Peter R. de Vries moest ook Johan Derksen bescherming. "Ze hadden de indruk, dat ik werd bedreigd. Een tot levenslang veroordeelde huurmoordenaar stuurde vanuit de gevangenis mails naar zijn vriendin en daarin werd mijn naam genoemd. En hij stuurde ook nog een foto van mij mee. Vervolgens werden de mails onder mijn neus geschoven."

Uiteindelijk kreeg Derksen als gevolg daarvan een bodyguard. "Ik verdwaalde twee maanden in de wereld van James Bond. Onder mijn auto werd een apparaat geplaatst, waardoor 007 (zijn bodyguard) op zijn telefoon kon zien waar ik uithing. Onderweg naar de studio moest ik van auto wisselen, ik heb alle middenklassers van binnen gezien en uiteindelijk nam ik, achter een benzinestation, plaats in een oude bestelbus, als de ultieme camouflage."

"Ik liep met een paniekknop in mijn zak."

Het ging echter ook nog verder dan dat. "De politie patrouilleerde iedere avond rond mijn huis, want de onderwereld post voor een aanslag. En volgens de woordvoerder van het OM zijn het bijna altijd Marokkanen, omdat zij goedkoop zijn in deze sector, die ik niet ken."

Ook kon Derksen, in geval van nood, hulptroepen inschakelen. "Ik liep met een paniekknop in mijn zak. Indrukken bij gevaar en de politie zou even later binnenstormen. Ik heb die knop twee maanden moeten verstoppen voor René van der Gijp, die er graag op wilde drukken, omdat hij het leuke televisie vond."

De bewaker deed zijn werk voorbeeldig. "Na twee maanden meldde het OM dat het loos alarm was geweest. Zodra ik nog eens wordt bedreigd, bel ik meteen Denekamp, hij was een innemende persoonlijkheid en hij deed zijn werk voorbeeldig. Ik kan hem iedereen aanbevelen. En aan dat accent wen je, na een week hoor je het niet meer."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 3 dec. 2021, 20:00
Eredivisie
FC Groningen -
-
PEC Zwolle -
za 4 dec. 2021, 16:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
za 4 dec. 2021, 18:45
Eredivisie
SC Cambuur -
-
Vitesse -
za 4 dec. 2021, 21:00
Eredivisie
Heracles Almelo -
-
SC Heerenveen -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 15 46 36
2 Feyenoord 14 19 32
3 PSV 14 13 31
4 FC Utrecht 14 13 26
5 SC Cambuur 14 -3 24
Bekijk de hele stand