Derksen en Gijp onder de indruk: "Dat zie je bij geen enkel land"

Johan Derksen en Rene van der Gijp zijn onder de indruk van de Oranjesupporters in Duitsland. Zondagmiddag waren ze massaal aanwezig voor de wedstrijd tegen Polen (1-2). 

Het was een groot Oranjefeest in Hamburg, zagen ook de analisten. "Als ik 40.000 mensen door dat Hamburg zie lopen van links naar rechts, dan hoop ik echt dat we de finale halen. Dan kunnen die mensen dat heel vaak doen", begint Van der Gijp in Vandaag Inside. "Dat is toch geweldig man. Echt bizar. Ik heb wel eens een interland tegen Frankrijk gespeeld, toen zaten er maar 1500 man op de tribune."

Derksen meent dat Nederland daarin echt uniek is. “Dat zie je bij geen enkel land. Die Schotten zijn al dronken voor ze naar de wedstrijd gaan. Dat legioen van Nederland is een imponerend gezicht", voegt hij toe. Dick Advocaat vond de support in zijn tijden als bondscoach ook al indrukwekkend. "Toen was alles nog niet zo extreem. Dat alles al naar buiten kwam. Nu kan iedereen alles in de ochtend al zien, ook spelers. Maar die fans vinden het natuurlijk geweldig dit."

Lees meer:
0 reacties