Derksen en Van der Gijp willen twee wissels bij Oranje: "Niet oké"

René van der Gijp lacht bij Vandaag Inside
René van der Gijp lacht bij Vandaag Inside Foto: © Screenshot Vandaag Inside

Nathan Aké is tijdens het Europees kampioenschap de tweede aanvoerder van het Nederlands elftal, maar René van der Gijp en Johan Derksen zouden hem beide niet in de basis zetten. Hij speelt bij Oranje als linksback, maar op die positie vindt het duo hem niet goed tot zijn recht komen.

"Aké als linksback vind ik niet oké. Dan speelt hij een 6’je en als voorstopper een 7,5 of een 8. Omdat we veel aan de bal zijn vind ik hem als linksback aan de bal niks toevoegen", stelt Van der Gijp, die voor Ian Maatsen zou kiezen als vleugelverdediger. Derksen zou voor Micky van de Ven gaan. "Hij doet het uitstekend bij Tottenham Hotspur."

Ook Xavi Simons zouden ze allebei niet opstellen. "Simons speelt tegen Polen allesbehalve rechtsbuiten. Ik vind dat je tegen Polen op die positie een speler nodig hebt die niet te veel zwerft, vandaar dat ik Malen daar heb neergezet", aldus Van der Gijp. Derksen zou voor Jeremie Frimpong kiezen. "Die jongen deed het fantastisch. Hij zou ook heel goed af kunnen wisselen met Dumfries, dat kan heel veel beweging geven."

Lees meer:
0 reacties