Derksen fileert Slot: "Dit is gulzig, geiligheid naar eerzucht"

Feyenoord speelde zondag gelijk tegen Ajax in een duel dat beide kanten op kon gaan. Zowel Ajax als Feyenoord roken aan de overwinning, maar tot een winnaar kwam het niet.

Arne Slot had een duidelijke mening over het spel van zijn ploeg in het duel tegen de landskampioen, zo liet hij weten op de persconferentie tegenover ESPN. "Wat je afgelopen zondag hier in de Kuip hebt gezien, dat heb je denk ik recent in het voetbal amper nog ergens gezien. Dat was werkelijk ongelofelijk als je kijkt naar het spel zonder bal. Dat de regerend landskampioen de bal op jou helft maar amper zes keer kan raken. Als je dan een Nederlandse ploeg in de competitie tegen de regerend landskampioen zo tekeer ziet gaan, zo agressief een tegenstander onder druk zet."

Maar ook na balverlies zag Slot zijn ploeg excelleren: "Zo ongelofelijk veel omschakelmomenten op de helft van de tegenstander. Dan moet je echt in het extreme zien als je daar de data van ziet, dat is niet te vergelijken met welke wedstrijd we ooit eerder gespeeld hebben. Er zijn incidenteel teams die dit op dat niveau onder deze weerstand laten zien, ja... Dan was dat zonder bal echt de beste vertoning die ik in mijn trainerscarrière een team heb zien geven", vervolgt Slot.

Johan Derksen kon deze beelden echter niet waarderen, zei hij in Vandaag Inside. De voetbalanalist vond het maar niks en vergeleek Slot met Van Gaal: "Ik vond deze jongen altijd heel goed in de media, heel degelijk. Dit zijn van die verhalen die hoor je altijd uit de mond van Van Gaal, kijk ik eens goed zijn."

Derksen kon er zoals gezegd niet van genieten en analyseert zijn gedrag. "Hij wordt bedolven onder schouderklopjes. Er is heel veel respect voor die jongen, die heeft het fantastisch gedaan. Maar nog niet genoeg. Dit is een beetje gulzig, geiligheid naar eerzucht. Van Gaal wil ook altijd gepaaid worden met zijn grote resultaten en prijzen. Dat soort gedrag begint hij nu ook te vertonen", besluit de geïrriteerde Derksen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
28/04
NEC
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand