Derksen en 'Gijp' zien foto's van Ihattaren: "Heel verontrustend"

René van der Gijp en Johan Derksen
René van der Gijp en Johan Derksen Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht staat op het punt om Mohamed Ihattaren voor anderhalf jaar te huren van Juventus. René van der Gijp en Johan Derksen zagen woensdag bij VI Vandaag echter een foto van de aanvallende middenvelder, die veel te zwaar leek.

"Je wordt er een beetje verdrietig van, van die jongen. Zonde man, echt zonde", sprak Van der Gijp. "Ze huren hem anderhalf jaar en het eerste half jaar kun je afschrijven. Dat kun je vergeten. Voordat je hem fit hebt is het april. Het is heel verontrustend, dit is niet goed", constateert hij.

Johan Derksen vult hem aan. "Dit heeft hij aan zichzelf te danken, dat hij daar met overgewicht bij Utrecht aankomt", legt hij uit. "Ik vind: een profvoetballer moet te allen tijde scherp en afgetraind zijn, want er kan vandaag een club komen en dan moet je inzetbaar zijn. Nu wordt hij voor het eind van het seizoen niet fit. En hoe lang heeft Utrecht geduld?"

Ook oud-psychiater Bram Bakker toont zich kritisch. "In topsport moet je volgens mij altijd werken aan je zwakste punt, en het is wel duidelijk waar dat bij Ihattaren zit", sprak hij. "Ik krijg niet de indruk dat daar veel gebeurt op dat punt."

"Het talent van die man is fenomenaal: hij heeft spelinzicht, hij kan schieten, maar het koppie is niet wat nodig is om er te komen. Of mijn handen jeuken om met hem aan de slag te gaan? Nee, want je moet echt gemotiveerd zijn om er wat mee te willen doen, en zonder motivatie wordt het niks. Daar zit het probleem. Je krijgt dat overgewicht ook niet als je gemotiveerd bent als voetballer", besluit Bakker.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 22 jan. 2022, 18:45
Eredivisie
Vitesse -
-
FC Groningen -
za 22 jan. 2022, 20:00
Eredivisie
AZ -
-
SC Cambuur -
za 22 jan. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PEC Zwolle -
za 22 jan. 2022, 21:00
Eredivisie
Willem II -
-
FC Twente -
zo 23 jan. 2022, 12:15
Eredivisie
NEC -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 19 23 46
2 Ajax 19 55 45
3 Feyenoord 19 24 39
4 Vitesse 19 1 36
5 AZ 19 13 35
Bekijk de hele stand