Derksen: "Hij wordt geliquideerd en het interesseert ze geen kloten"

Johan Derksen bij Vandaag Inside
Johan Derksen bij Vandaag Inside Foto: © Pro Shots

Johan Derksen vindt de gang van zaken bij PSV in de situatie omtrent John de Jong bijzonder. De voormalig hoofdredacteur is kritisch op de manier waarop er met John de Jong is omgesprongen.

"Ik vind dat die Van der Wallen op één punt gelijk heeft", opent Derksen aan tafel bij Vandaag Inside. "John de Jong is inderdaad een lichtgewicht. Dat heb ik vorig jaar zelf ook een paar keer gezegd. De Jong heeft eerst zijn oren laten hangen naar die Duitser (Roger Schmidt, red.) en alleen maar Duitse spelers gehaald.

"Ik kan me niet voorstellen dat De Jong in zijn eentje beslist of een speler voor dertig miljoen euro wel of niet verkocht wordt", vervolgt Derksen. "Dat ze De Jong niet serieus nemen, dat deed ik ook niet. Maar zo'n Brands is gekomen en heeft gesproken met De Jong over dat ze het samen gingen doen. Nu komt Brands bij de RvC en hoort dat ze niet verder willen met De Jong en laat zich dat aanleunen."

"En waar ik nog het meest van schrok is die aanvoerder (Cody Gakpo, red.) die meteen voor de TV kwam. Hij had er helemaal niet bij stilgestaan dat hij de hoofdpersoon in die rel was. Het interesseert ze geen kloten dat die jongen geliquideerd wordt. Niemand durft de waarheid te zeggen, maar zeg gewoon dat het een asociale daad is", aldus de analist.

BetCity

Nederland wint voor 50 (!) keer je inzet

De Eredivisie is terug! En dus komen Feyenoord, PSV en Ajax in actie tegen NEC, Cambuur en Go Ahead Eagles. Voor een overwinning van Feyenoord, PSV of Ajax krijg jij als nieuwe speler bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet! Voor welke club ga jij?

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
za 1 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
za 1 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Go Ahead Eagles -
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Volendam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand