Derksen kritisch: "Daar heeft hij het toch uitstekend gedaan?"

Johan Derksen is het niet eens met alle kritiek op Ajax en trainer Alfred Schreuder. Hij is van mening dat de kwaliteiten in de Amsterdamse ploeg gewoon niet goed genoeg zijn.

"Ik heb me zó geërgerd aan de media", begint Derksen bij Vandaag Inside. "Grote koppen: 'Crisis bij Ajax'. Dit heeft niets met een crisis te maken. Je hebt drie veteranen, die kunnen in de Eredivisie nog wel mee, maar op dit niveau niet meer. De andere jongens bij Ajax zijn gewone voetballers die in Nederland kampioen worden als het niet tegenzit, maar over de grens niks te zoeken hebben."

"Je kunt de spelers niet de schuld geven, want de tegenpartij had op iedere positie een betere speler. De trainer kan hier ook niks aan doen. Hij had gewoon een goed elftal opgesteld", vervolgt Derksen, die denkt dat Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra de grootste schuldigen zijn. "Als je iemand wat kwalijk kunt nemen, dan zijn dat de opvolgers van Marc Overmars. Zij hebben heel veel spelers gekocht, maar de trainer vindt ze niet goed genoeg om op te stellen."

Ondanks alle kritiek, heeft Derksen nog het volste vertrouwen in Schreuder. "Hij komt van Brugge en daar heeft hij het toch uitstekend gedaan? Ik denk dat het een uitstekende oefenmeester is. Ik vind hem een beschaafde jongen. Ik vind hem altijd rustig, hij is tactisch heel sterk. In de tijd van Ten Hag was hij al de man van het tactische plan, maar tegen dit Napoli was geen eer te behalen. Zij waren gewoon beter."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
1/10
NEC
12:15
Vitesse
zo
1/10
Excelsior
14:30
Sparta Rotterdam
zo
1/10
Heracles Almelo
14:30
PEC Zwolle
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 6 19 18
2 AZ 6 13 16
3 FC Twente 6 9 15
4 Feyenoord 6 18 14
5 Sparta Rotterdam 6 2 11
6 Go Ahead Eagles 6 0 10
7 Excelsior 6 2 9
Bekijk de hele stand