"Derksen nam de bal vol op zijn linker, tussen de computers door"

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © Orange Pictures

Freek Jansen is al sinds jaar en dag verbonden aan Voetbal International en maakte als redacteur ook Johan Derksen als hoofdredacteur mee. Derksen staat bekend om zijn strenge aanpak, maar wist ook de sfeer op de redactie van VI ontspannen te houden, weet Jansen zich te herinneren.

"Ik studeerde journalistiek en voetbalde, dat was interessant voor hem. Maar ik moest me eerst op voetbal richten", zegt Jansen in het programma Kopstukken van Voetbalzone. "Toen ik jaren later niet meer voetbalde, aan het einde van mijn studie zat en wel oren had naar de voetbaljournalistiek, stuurde ik hem een brief. Dat was eind 2006. Een dag later kon ik al op gesprek komen en weer een dag later was ik aangenomen. Dat is nu ondenkbaar."

"De sfeer daar was geweldig", gaat Jansen verder. "Op de redactie werd er te pas en te onpas gevoetvolleyed. Eén bureau was het net, dus dat deden we iedere dag. Er stonden wel computers, maar dat waren echt van die grote kasten. Die kon je makkelijk raken. Johan kwam weleens uit zijn kamer en als je hem dan een bal aanrolde, nam hij hem vol op zijn linker. Tussen de computers door en tegen schilderijen aan."

"Het was heel ontspannen, maar tegelijk moest je ook leveren", herinnert de journalist zich nog goed. "Als het slecht was, dan kreeg je dat meteen te horen. Die aanpak kende ik van mijn tijd als voetballer en sprak me ook aan."

"Ik wil graag tussen de redacteuren staan. Sinds een jaar of zes ben ik trainer/speler bij het eerste elftal van LSVV ’70 in Leiden. Ik zie veel raakvlakken. Je wil het beste voor iedereen en met elkaar top presteren, maar soms moet je ook keuzes maken en mensen teleurstellen. Hoofdredacteur moet je trouwens ook niet te groot maken hoor, dat ben ik ook maar toevallig geworden", aldus Jansen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 12 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Excelsior -
-
Vitesse -
za 13 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
PSV -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
RKC Waalwijk -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand