Derksen over Ajax-debacle: "100% procent, zij zijn verantwoordelijk"

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © YouTube Vandaag Inside

Johan Derksen snapt niet hoe er onder Sven Mislintat gehandeld is. De voormalig technisch directeur van Ajax deed alles fout, maar werd amper gecontroleerd in zijn handelen.

"Ik blijf erbij dat de schuld ligt bij de mensen die hem hebben aangesteld", begint tafelgast Hélène Hendriks bij Vandaag Inside. "Honderd procent, die zijn verantwoordelijk", zegt Derksen. "Ze hebben mensen aangesteld. Die mensen hebben er vervolgens een teringzooi van gemaakt en ze hebben niets gedaan. Ze kunnen er niet over oordelen, want ze hadden de know-how niet."

"We mogen deze man toch ook wel enigszins aanspreken hierop?", zegt Wilfred Renee. "Maar je hebt toch altijd een meer-paar-ogenbeleid bij een club", vervolgt Hendriks. "Blijkbaar zijn die mensen ook met de transfers ingestemd, dus die kun je ook verantwoordelijk houden."

Mislintat zou zijn staf genegeerd hebben. "Hij bepaalde wie er kwam en wat de trainer ervan vond, vond hij verder niet relevant", zegt Derksen. Hendriks snapt niet dat Maruice Steijn niet ingreep. "Als trainer zeg je toch: 'Wacht eens even, ik moet die selectie gaan vormen en mee gaan werken, dan wil ik toch een beetje instemming.'"

Lees meer:
0 reacties