Derksen pleit voor nieuwe Ajax-trainer: "Liever dan dure Potter"

Johan Derksen bij Vandaag Inside
Johan Derksen bij Vandaag Inside Foto: © Pro Shots

Johan Derksen vindt Erik ten Hag nog steeds de beste kandidaat om trainer van Ajax te worden. De analist ziet liever een Nederlander naar Amsterdam komen dan de vaak genoemde Graham Potter. 

Ajax wordt al weken gelinkt aan Potter, maar vooralsnog is niks rond. "Ik zou als ik Ajax was liever Ten Hag nemen, dan zo’n dure buitenlander", reageert Derksen dinsdagavond in Vandaag Inside. "Die man begrijpt niets van het Ajax-voetbal. Dat zijn Engelse coaches en die houden zich niet bezig met tactiek. Die zegt 'have fun' en stuurt ze naar buiten."

Volgens Derksen heeft een Nederlandse oefenmeester meer voordelen. "Voor de opbouw moet je ontzettend veel communiceren, dus dan zou ik altijd een Nederlandse trainer nemen. Die weet wat er hier speelt en hoe je een club weer kan opbouwen", legt hij uit. Ten Hag werkt momenteel nog bij Manchester United, maar volgens Derksen gaat dat niet lang meer duren. "Het is gewoon een eenvoudige subtopper geworden. Die FA Cup-finale gaan ze ook niet winnen, dus dan heeft hij weer helemaal niets gewonnen."

Lees meer:
0 reacties