Derksen waarschuwt: "Zo zijn meer grote voetballers kapot gegaan"

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © YouTube Vandaag Inside

René van der Gijp denkt niet dat SC Heerenveen de juiste stap is voor oud-international Robin van Persie. De voormalig topscorer wordt gelinkt aan de positie als hoofdtrainer van de Friese club, maar Gijp denkt niet dat Van Persie dit moet doen.

"Wat zeg jij, moet hij het doen?", begint presentator Wilfred Genee in Vandaag Inside. "Nee", is het duidelijke antwoord van René van der Gijp, maar Johan Derksen ziet Van Persie wel vertrekken naar SC Heerenveen. "Die directeur, die kent hem nog van Excelsior. Die relatie ligt er al en die hebben hele goede ervaringen met elkaar. Dus ik vind het niet onlogisch."

Genee denkt ook dat een stap naar Friesland niet slecht hoeft uit te pakken voor Van Persie. "Het is een begin van je carrière in de Eredivisie, dat is toch niet zo slecht?", aldus de presentator. "Het is wel een groot risico omdat hij geen enkele ervaring heeft", haakt Derksen in. "Er zijn meer grote voetballers kapot gegaan.

Van der Gijp denkt echter dat het risico te groot is voor Van Persie. En dat heeft, volgens de oud-speler van SC Heerenveen, te maken met de selectie van de club. "Bij Heerenveen heb ik het idee dat ze normaal op plek tien eindigen. Heb je een gelukkie, dan eindig je op zes. Heb je pech, dan eindig je als veertiende en wordt je eruit geschopt", aldus Gijp.

Lees meer:
0 reacties