Derksen zag 'gebral' Van Gaal: "Weer die zelfverheerlijking"

Johan Derksen heeft vorige week met verbazing zitten kijken naar het optreden van bondscoach Louis van Gaal in de talkshow Op1. De analist zag dat Van Gaal zich niet alleen met het voetbal bemoeide, maar ook zijn duidelijke mening over allerlei andere onderwerpen liet blijken.

"Ik heb een tafel gezien met mensen die elkaar niet begrepen, niets met elkaar hadden en aan het einde van de rit had Louis weer een geniale, zelfingenomen speech", zegt Derksen bij Vandaag Inside. "En niemand durft een kritisch vraagje te stellen, want dan krijg je meteen klits, klats, klanderen."

Ook tafelgenoot René van der Gijp was verbaasd. "Het was heel onsamenhangend, ook toen Louis die vraag kreeg over kinderopvang. Toen begon hij over normen en waarden. Maar eigenlijk had hij het over Wilders", aldus Van der Gijp.

"Het gaat allemaal om Van Gaal", vult Derksen aan. "En hele eenvoudige dingetjes die brengt hij alsof het wetenschap is. En Peter Plasman (advocaat, red.) en die andere man (schrijver en coach Rob Marrevee, red.) zaten er echt bij van: Jezus Christus, komt hier nog een einde aan, aan dat gebral?"

Volgens Derksen greep er niemand in. "En meisje Ten Napel (presentatrice Carrie ten Napel, red.) is dan ook niet het type om een beetje pittig te worden, en die hansworst ernaast (Charles Groenhuijsen, red.) ook niet. Want je kunt toch tegen Van Gaal een keer zeggen: 'meneer Van Gaal, zit u nu niet iets geweldig op te blazen wat een fluitje van een cent is?' Maar het was weer die zelfverheerlijking, hè."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
za 6 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
SC Cambuur -
-
Excelsior -
za 6 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Emmen -
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand