Diana Kuip: "Hij snapt goed dat hij Derksen te vriend moet houden"

Diana Kuip
Diana Kuip Foto: © Pro Shots

Diana Kuip vindt dat bondscoach Ronald Koeman tijdens zijn persconferentie een goede zet heeft gedaan om Johan Derksen aan te halen. Koeman liet weten dat Derksen volgens hem toch wel vaak gelijk heeft.

Kuip vindt dat verstandige woorden van de bondscoach. "Wat ik heel slim vind, is dat hij gezegd heeft dat Johan Derksen vaak gelijk heeft", zegt de 43-jarige sportjournaliste in de podcast Football is Life. "Ik denk dat hij dat eigenlijk niet vindt, maar dat hij heel goed snapt dat hij Derksen te vriend moet houden. Hij weet ook dat Derksen heel gevoelig is voor complimentjes. Hij houdt ervan om te horen dat hij goed is."

Tafelgenoot Jan Vertonghen zag dat Koeman in het openbaar kritisch was richting Ajax-spits Brian Brobbey. "Natuurlijk hebben ze in België kritiek als het niet goed gaat, wat ook moet, maar hoe er in de Nederlandse pers om wordt gegaan tussen in dit geval de bondscoach en de pers. Ik heb dit interview over Brobbey toevallig gezien. Ik snap echt niet hoe je dingen zo naar buiten wil brengen. Natuurlijk geeft hij toe dat hij fout zat, maar waarom hou je dat gewoon niet binnenskamers?", aldus Vertonghen.

Volgens de oud-Ajacied gaat het in België minder persoonlijk. "Het is ongelofelijk. De Nederlandse pers is de hardste pers die ik in mijn carrière heb gezien in de landen waarin ik heb gespeeld", aldus de oud-speler van onder meer Tottenham Hotspur, Benfica en Anderlecht.

Lees meer:
0 reacties