Dijkshoorn: "Alles wat hij ooit leuk vond is uit zijn handen geslagen"

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn Foto: © Pro Shots

Nico Dijkshoorn is in zijn wekelijkse column in VI ingegaan op de bestuurlijke situatie bij PSV. De RvC van de Eindhovenaren sprak een gebrek aan vertrouwen uit in technisch directeur John de Jong, waarop laatstgenoemde besloot te vertrekken. Dijkshoorn heeft er een eigen kijk op.

"Dit is mijn theorie", schrijft Dijkshoorn in zijn column in Voetbal International. "John de Jong heeft gedaan wat veel andere voetballers en ex-voetballers niet kunnen, niet durven of niet willen: afstand nemen van een wereld waarin iedereen naar elkaar zit te loeren en waar de dienst uiteindelijk wordt uitgemaakt door gesjeesde miljonairs in de raad van commissarissen."

"Alles wat John de Jong als jongetje ooit leuk heeft gevonden aan voetbal, we hebben het met zijn allen uit zijn handen geslagen", gaat Dijkshoorn verder. "Niemand houdt dat vol, iedere dag je werk moeten doen onder het oog van briesende gekken die zelf, wanneer ze op hun werk zijn, geen woord kritiek van een collega accepteren."

"Dus stop met zoeken naar de reden van John zijn vertrek. Het is duidelijk. Hij wil nu eindelijk weleens een paar dagen achter elkaar gewoon gelukkig zijn met niks, zonder een loeiende menigte schuimbekkende kenners in zijn nek", aldus de journalist.

BetCity

Nederland wint voor 50 (!) keer je inzet

De Eredivisie is terug! En dus komen Feyenoord, PSV en Ajax in actie tegen NEC, Cambuur en Go Ahead Eagles. Voor een overwinning van Feyenoord, PSV of Ajax krijg jij als nieuwe speler bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet! Voor welke club ga jij?

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
za 1 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
za 1 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Go Ahead Eagles -
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Volendam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand