Dijkshoorn: "Heb echt mijn best gedaan om een PSV'er te worden"

Nico Dijkshoorn schrijft in zijn wekelijkse column in de Voetbal International over clubliefde, iets dat hij niet specifiek heeft voor een club. Toch heeft hij het geprobeerd, zo geeft Dijkshoorn in de column aan.

In Voetbal International komt ook PSV naar voren, waarover Dijkshoorn aangeeft: "Ik begrijp dat het steeds gewoner wordt om als serieuze voetbaljournalist of analist zeer uitgesproken voor één club te zijn. Omdat ik clubliefde wil begrijpen en misschien zelfs wil omarmen ben ik onlangs met Theo Maassen, hartstochtelijk PSV-supporter, naar twee thuiswedstrijden van PSV gewest. Ik keek mijn ogen uit." "We zaten godzijdank niet naast Hans van Breukelen en andere clubiconen, omdat Theo weigerde een lange broek met een keurig hemd aan te doen. Ik heb een wedstrijd lang mijn ogen uitgekeken en heb mee staan springen en juichen, maar helemaal doorleefd was het niet. Ik voelde even jaloezie. Wat moet het heerlijk zijn om met huid en haar voor een club te zijn", aldus Dijkshoorn, die verbaasd om zich heen keek. "Ik zag het vlak naast mij aan de kop van Maassen", geeft hij aan. "Alles wordt intenser. Je voelt weer eens, met allemaal gelijkgezinden om je heen, een golf van warmte, zonder dat je op een tractor en een omgekeerde vlag om je kop een gemeentehuis binnen dendert. "Ik heb echt mijn best gedaan om een PSV'er te worden, net zoals ik ooit naast Bennie Wijnstekers mijn best heb gedaan om een Feyenoorder te worden en net zoals ik ooit op de eretribune van Vitesse heb geprobeerd me een Arnhemmer te voelen, maar het lukt me niet. Ik blijf alleen het voetbal zien", besluit hij.

Lees meer: