Dijkstra ziet 'vriendenteam' Oranje: "Krijg ik een beetje jeuk van"

Erik Dijkstra
Erik Dijkstra Foto: © Orange Pictures

Het goede gevoel is weer helemaal terug bij het Nederlands elftal na de oefenzeges op Canada en IJsland. Voormalig FC Twente-speler- en bestuurder Jan van Halst ziet dat de selectie van bondscoach Ronald Koeman een 'echt vriendenteam' is.

"Als je ziet hoe er gevoetbald wordt en op welke manier, we zijn wel eens anders naar een toernooi gegaan", begint Van Halst bij Op1. "Wat leuk is om te zien bij dit Nederlands elftal is dat er geen wereldvedettes zijn. Dat hoeft niet echt een nadeel te zijn hoor."

"Het is echt een vriendenteam, dat merk je ook." Van Halst doelt onder meer op het uitvallen van Teun Koopmeiners. "Dat is het eerste waar ze het na afloop over hebben: een maatje van ons valt weg of dreigt weg te vallen. Ik krijg er meer en meer vertrouwen in."

FC Twente-fan en presentator Erik Dijkstra reageert op de woorden van Van Halst. "Ik moet wel eerlijk zeggen Jan: ze speelden geweldig, maar de term ‘vriendenteam’, daar krijg ik altijd een beetje jeuk van. Dat vind ik helemaal niks. Vriendenteam, dan zeg je op een gegeven moment: mogen we de volgende wedstrijd anders met twaalf spelen, anders kan die niet meedoen."

Volgens Dijkstra is het ook gewoon harde concurrentie. "Ik snap wel dat ze het vreselijk vinden dat er iemand afvalt, maar in de breedte is het best wel goed. Frimpong moet volgens mij in de basis. Je kunt met z'n allen wel zo'n sfeer hebben dat je elkaar alles gunt, maar er zijn ook teams, daar vlogen de knieschijven in het rond op de training." Van Halst sluit af: "Echte vrienden kunnen elkaar ook de waarheid zeggen. Zo zie ik vrienden namelijk."

Lees meer:
0 reacties