Dirk Kuijt weer terug naar Feyenoord? "Het is ooit een droom"

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt Foto: © Pro Shots

Dirk Kuijt sloot zijn spelerscarrière af en begon het trainersvak bij Feyenoord. Er werd destijds gesproken dat de Feyenoord-legend op termijn hoofdtrainer zou worden, maar de club besloot in 2021 anders. Inmiddels is Kuijt trainer op het tweede niveau in België bij Koninklijke Beerschot Voetbalclub Antwerpen.

Voor de camera van de NOS blikt Kuijt terug hoe zijn loopbaan als trainer eruitziet tot dusver. "Het is anders gelopen dan ik zelf had gedacht en als was aafgesproekn. Achteraf denk ik dat het goed is geweest. Coachen is wat mij betreft een ervaringsvak en of je nou een toptrainer bent zoals Arne Slot of je bent Dirk Kuijt die pas net onderweg is, het leren van het vak stopt nooit. Ik ben heel blij dat ik nu al best veel ervaring heb, ook op een negatieve manier. Dat helpt me in mijn volgende job zoals hier."

Ook geeft hij een compliment aan de trainer van Feyenoord, Arne Slot. "Ik ben enorm blij met Arne Slot als trainer. Ik denk dat hij het fantastisch doet, ook in Europa. Kampioen geworden en hopelijk komt daar dit jaar de beker bij. Ik kijk met bewondering na wat er gebeurt bij Feyenoord. Daar kan je alleen maar van genieten. Ik probeer op mijn manier mijn stapjes te zetten in het trainersvak. Het is goed zo en op het moment in mijn fase was de tijd niet rijp bij Feyenoord."

Toch heeft hij de hoop niet opgegeven. "Voor mij is het zo gelopen en heeft me veel gebracht en een sterker mens gemaakt. Ik denk niet dat dat logisch is. Als ik zlef mag bepalen om me hier te ontwikkelen en ik denk ook niet dat Feyenoord nog bij me aan zou kloppen als ik heel eerlijk ben. Dat zou je aan hun moeten vragen maar dat is wat ik denk op basis van gevoel. Ik ben hier heel erg op mijn plek en ooit is het een droom om terug te komen. Die droom is nu niet realistisch en hier voor de lange termijn potentie zie om me te ontwikkelen."

Lees meer:
0 reacties