Drenthe: "Hij kan makkelijk vergeleken worden met Mendy van Real"

Royston Drenthe namens Kozakken Boys
Royston Drenthe namens Kozakken Boys Foto: © Pro Shots

Royston Drenthe zijn carrière kende een bliksemstart, maar is toch niet helemaal geworden wat iedereen verwachtte. De oud-speler van Feyenoord herkent veel van de huidige spelers van de Rotterdammers in zichzelf op die leeftijd. Met name met Tyrell Malacia ziet hij veel overeenkomsten.

"Ik denk dat ik sowieso een hoop van mezelf in hem als Rotterdamse jongen herken", zegt Drenthe tegenover De Telegraaf. "Het is mooi om te zien dat hij zich niet alleen zo heeft opgewerkt tot vaste waarde, maar tot een héle belangrijke pion binnen Feyenoord 1. Daar kan ik met genot naar kijken."

"Het is misschien iets psychologisch, maar je hebt altijd twee of drie gasten waarvan je op het moment dat ze komen weg te vallen het gevoel hebt, dat eigenlijk je team uiteenvalt", gaat Drenthe verder. "Zo iemand is Tyrell nu geworden." Drenthe denkt dat Malacia bepalend is zonder veel te zeggen. "Ik denk niet dat Tyrell de oppeptalks en pretalks in de kleedkamer geeft."

"Volgens mij is hij een heel bescheiden jongen, die met beide poten op de grond staat", vervolgt de oud-Feyenoorder. "Een type waar iedereen mee door een deur zou kunnen. Maar door zijn werklust en die agressieve manier van spelen, het helemaal toegewijd zijn aan het voetbal en de spelers om zich heen, geeft hij dat aan een elftal. Op dit moment is hij daarin bijna niet in te overtreffen."

"Ik denk dat ik sowieso een hoop van mezelf in hem als Rotterdamse jongen herken."

Drenthe is nog niet uitgepraat over de back. "Die gaat heel bepalend zijn om een nog betere linksback te worden dan hij eigenlijk al is, want hij is al een fantastische linksback. Hij kan makkelijk vergeleken worden met een linksback als Ferland Mendy bij Real Madrid. Andy Robertson van Liverpool steekt nog ver boven dat niveau uit, omdat hij momenteel de meest complete is."

"Dan hebben we het over rust aan de bal en er continu overheen kunnen gaan, wat Tyrell ook kan in balbezit. Hij moet alleen nog getoetst worden wanneer een wedstrijd ineens een andere wending krijgt bijvoorbeeld op het hoogste niveau. Hij is bijna daar om zich te meten met dat soort gasten. Daar heb je de juiste stap voor nodig", aldus Drenthe.

België - Nederland

Nederland wint voor 30 (!) keer je inzet

Nederland speelt vrijdag in het kader van de Nations League tegen onze zuiderburen. Denk je dat Oranje in Brussel wint van België? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 30 keer je inzet voor een overwinning van Nederland. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
za 6 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
SC Cambuur -
-
Excelsior -
za 6 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Emmen -
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand