Driessen: "Clubs steken dikke middelvinger op naar samenleving'"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor de statements van de KNVB en de voetbalclubs, die dreigen om de stadions weer te openen ongeacht de beslissing van het kabinet volgende week.

"In feite wordt een dikke middelvinger opgestoken naar de samenleving", schrijft Driessen in De Telegraaf. "Ook drijven deze clubs burgemeesters in het nauw. Gedogen deze voetbalburgemeesters het initiatief dan is er sprake van een ordinaire revolte tegen de landelijke overheid. Dat is onacceptabel en dus zullen de burgemeesters gedwongen worden te handhaven met ongetwijfeld supportersoproer tot gevolg."

Driessen vraagt zich of de maatschappij het voetbal nog wel serieus neemt. "Voetbaltalent zal zich in ons land in golfbewegingen altijd aandienen om het verdienmodel als opleidingsland in stand te houden", meent hij.

"En internationaal draaien de Nederlandse clubs het beste Europese seizoen sinds 2004-2005. Nota bene na een jaar lang zonder publiek gespeeld te hebben overwinteren dit seizoen alle vijf deelnemers in de diverse Europese bekertoernooien", aldus Driessen, die het niet raar vindt dat clubs last hebben van een imagoprobleem.

"Het imago opvijzelen is onbegonnen werk als de Eredivisie-clubs in eigen huis – zie ook het gedrag van Heracles Almelo in het geval van Rai Vloet – de boel niet op orde hebben. En elkaar achter de schermen in hun eigen organisatie (Eredivisie CV) de tent uit vechten en zwart maken", besluit hij.

Zondag staat de topper tussen PSV en Ajax op het programma. BetCity heeft een Boosted Odd voor de topper. Wint Ajax, dan krijgen nieuwe spelers 7x hun inzet! Bij een zege van PSV is dat zelfs 8x je inzet. Grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand