Driessen fileert Eredivisie-club: "Niks met profvoetbal te maken"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Vandaag Inside

Valentijn Driessen heeft zich zeer kritisch uitgelaten over FC Volendam. Hij ziet de club het liefst verdwijnen uit de Eredivisie. Dit heeft hij laten weten in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Bestuurlijk gezien is het al lange tijd een strijd en ook spits Lequincio Zeefuik vertrok in de winterperiode. "Als Volendam gewoon opgelet had en het contract van Zeefuik wel had verlengd, want daar was Team Jonk druk mee bezig en ook naar op weg, dan had je hem niet voor een paar euro hoeven verkopen aan AZ", aldus Driessen.

"Ik hou m'n hart vast voor de toekomst van Volendam. Je komt eigenlijk weer in de situatie terecht van voor het instappen van Jan Smit, Wim Jonk en Keje Molenaar. Ze speelden jarenlang om plek zeventien, achttien, negentien in de Keuken Kampioen Divisie. Los van de soaps bij Volendam, die natuurlijk geweldig zijn, zie ik liever FC Groningen terug in de Eredivisie in plaats van Volendam. Het heeft natuurlijk allemaal weinig met profvoetbal te maken."

Driessen legt uit waarom hij FC Volendam liever niet terug ziet keren. "Die hebben een grotere regionale betekenis dan Volendam dat heeft voor de regio Noord-Holland. Dat heeft gewoon een dorpsfunctie."

Lees meer:
0 reacties