Driessen haalt uit naar Henderson: "Wat is dit voor gekkigheid"

Jordan Henderson
Jordan Henderson Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen blijft bij zijn mening dat Jordan Henderson geen aanwinst is voor Ajax. Dat vertelt de columnist in de Kick-off podcast van De Telegraaf.

Driessen maakte afgelopen zaterdag in zijn column gehakt van de oud-speler van Liverpool. Na de wedstrijd tegen PSV (1-1) kreeg Henderson veel complimenten van analisten, en ook de Ajax-fans waren over het algemeen positief. Toch was Driessen nog steeds niet onder de indruk: "Ik zat naast Mike Verweij en ik dacht: wat doet Henderson eigenlijk? Hij deed bijna niks. Ik dacht: wat is dit voor gekkigheid?" Wel is Verweij iets positiever dan zijn collega en vindt het logisch dat je bij je debuut wat meer op safe speelt.

Driessen is het daar echter niet mee eens: “Dat verwacht ik niet van een Engels international die op handen wordt gedragen. We kwamen Sjaak Swart tegen en hij zei: hij praat zoveel. Voor praten moet je bij de VN (Verenigde Naties, red.) zijn, en niet bij Ajax. Je moet aan de bal veel meer leveren. Als je daar dan al dat geld voor over hebt, dan denk ik: er lopen er veel meer rond. Dan kan je net zo goed Dirk Proper halen. Die praat ook veel, en die geeft ook alle balletjes over vijf meter in de voeten van zijn medespelers."

Driessen vindt dat Ajax meer belang heeft bij een speler met pure kwaliteit dan eentje met leiderschap: "Ik feliciteer iedere Ajacied die blij is met Henderson, maar ik vind dat Ajax de lat veel hoger moet leggen. Ik weet niet wie haalbaar is, maar ik vind dat Proper en Pröpper en al beter zijn dan Henderson," besluit de Chef Voetbal van De Telegraaf.

Lees meer:
0 reacties