Driessen haalt uit: "Wil het nieuwe Ajax zo in elkaar zitten?"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © BSR Agency

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor Maurits Hendriks. De Chief Sports Officer van Ajax krijgt een berg aan kritiek over zich heen van de chef sport van De Telegraaf.

Hendriks zelf zou ook bij Ajax worden uitgekotst. "Een nietsontziende ambitieuze carrièretijger, die alles in zijn buurt vermorzelt, als een kameleon van kleur verschiet, over lijken gaat om te overleven in een omgeving waarin hij vanwege zijn gedrag niet wordt gepruimd", zo wordt Hendriks omschreven door Driessen in De Telegraaf.

Ook voormalig algemeen directeur Edwin van der Sar zou door hem verraden zijn. "De echte Ajacieden, de clubmensen op De Toekomst, zouden het van de daken willen schreeuwen, maar vrezen de toorn van Hendriks en andere leidinggevenden. De angst voor verregaande consequenties bij het openlijk delen van negatieve ervaringen met Hendriks en met naam en toenaam in de krant te staan, is levensgroot. Over een onveilige sfeer op de werkvloer gesproken".

"De rvc heeft de naar boven likkende en naar beneden schoppende Hendriks aangesteld en zijn blind voor zijn waanideeën. Dus komt, op zijn voorspraak, Sven Mislintat als directeur voetbalzaken en samen stortten de geestverwanten het voetbalinstituut Ajax, één van Nederlandse mooiste exportproducten, sportief en financieel de afgrond in", vervolgt Driessen.

Rvc-voorzitter Michael van Praag krijgt een vraag. "Wil Ajax zo in elkaar zitten, het nieuwe Ajax? Wil de nieuwe rvc-voorzitter Michael van Praag dat Ajax symbool staat voor een club die de ruimte geeft aan een buitenstaander om een clubicoon als Van der Sar vanuit de eigen organisatie anoniem af te branden? Is dat het nieuwe morele kompas van de clubleiding? Laat Van Praag zich inpalmen door een narcist zonder scrupules, zonder moreel besef?"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
1/03
FC Volendam
20:00
NEC
za
2/03
Go Ahead Eagles
18:45
RKC Waalwijk
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
2/03
Sparta Rotterdam
21:00
AZ
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand