Driessen hard: "Het plaatje voor het EK valt simpel uit te tekenen"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © BSR Agency

Valentijn Driessen verwacht weinig van Oranje komend EK. De journalist ziet dat het Ronald Koeman maar niet lukt om de ploeg aan de praat te krijgen.

Oranje plaatste zich zaterdagavond tegen Ierland voor het EK in Duitsland, maar deed dat alles behalve overtuigend. "Bij zijn aanstelling vertelde hij dat Feyenoord een voorbeeld was voor zijn nieuwe Oranje. Zo aanvallend, waarbij tegenstanders continu naar adem moesten happen, dat stempel wilde Koeman op het Nederlands elftal drukken", schrijft Driessen in de Telegraaf over de bondscoach.

Die plannen deed Koeman echter snel weer de ijskast in. "Weg Hollandse School, terug naar de eerder door hem zwaar bekritiseerde 5-3-2-speelstijl van voorganger Van Gaal. De wedstrijden van Oranje zijn sindsdien net zo slecht en weinig memorabel als ten tijde van het WK 2022 in Qatar", aldus Driessen. "Met het verschrikkelijk saaie, afwachtende Oranje zaterdag tegen Ierland als treffend voorbeeld van Koemans ideeën met Nederland op het EK."

De journalist heeft dan ook weinig vertrouwen in volgend jaar zomer. "Of Koeman moet alsnog worden gepakt door de visie van zijn collega’s Slot en Bosz. Zo niet dan valt het plaatje voor Duitsland komende zomer simpel uit te tekenen", meent Driessen. "Met voetbal dat in niets op het oorspronkelijke unieke Nederlandse voetbal lijkt, overleeft Oranje de groepsfase, bereikt vervolgens de kwartfinale en sneuvelt dan roemloos."

Lees meer:
0 reacties