Driessen: "Hij is één van de weinige onbesmette personen bij Ajax"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © NESimages

Valentijn Driessen ziet ook dat Ajax aan het imploderen is. De Amsterdamse club kende met de schorsing van Alex Kroes de zoveelste rel op de burelen van de Johan Cruijff Arena, terwijl het ook de maanden daarvoor bepaald niet rustig was bij de club.

"Een gouden combinatie? Het is allemaal vanuit de ivoren toren, voor de bühne, inhoudsloos, manipulatief, geldverslindend, in zichzelf gekeerd, beschermend en ordinair straatje schoonvegen", schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. "Dat is het werkelijke gezicht van commissarissen bij Ajax zoals Michael van Praag, Leo van Wijk, Pier Eringa, Jan van Halst, Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen in combinatie met de internationale accountants- en adviesorganisatie KPMG."

"KPMG Nederland, dat deze week een boete kreeg van 23 miljoen euro voor examenfraude", vervolgt hij. "Zij hebben met z’n allen Ajax geslachtofferd door niet te doen wat ze moesten doen. De commissarissen faalden als toezichthouders met betrekking tot het sportieve, organisatorische, financiële en personele beleid. KPMG deed een ondeugdelijk onderzoek, waarmee het bedrijf bewust meehielp om de daders van de implosie bij Ajax buiten schot te houden."

"Intussen valt vaak de naam van commercieel directeur Menno Geelen als (interim)directeur", gaat de chef voetbal verder. "Hij is evenals directeur voetbal Marijn Beuker en voetbaladviseur Louis van Gaal vooralsnog één van de weinige onbesmette personen bij Ajax. De lokroep door medewerkers, supporters en sponsoren voor Geelen is misschien groot, hij zou gek zijn als hij hier gehoor aan geeft."

"Het Ajax-personeel draagt Geelen nu op handen, maar zal zich van hem afkeren als algemeen directeur als hij tachtig tot honderd man moet ontslaan. Volgens Kroes noodzakelijk, aangezien de Ajax-organisatie een kind met een waterhoofd is. Geelen is geen puinruimer. Hij doet er verstandig aan te passen en zich zoals altijd voor niemands karretje te laten spannen", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties