Driessen mist legende in KNVB-video: "Grootste aller tijden"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Vandaag Inside

Vrijdag deelde de KNVB een mooie promovideo van het Nederlands elftal voor het EK. Valentijn Driessen meent echter dat een belangrijk Nederlands voetbal-icoon te weinig langs kwam. 

Verschillende Oranje-spelers en legendes kwamen voorbij, maar Driessen zag dat er maar een kleine rol was weggelegd voor Johan Cruijff. "Volgens mij mis ik de grootste aller tijden, ook in de beelden, en dat is Johan Cruijff", stelt hij in Kick-off. "Op een gegeven moment worden er shirts omhoog gehouden, waaronder het shirt met nummer 14. De hele wereld weet natuurlijk dat dat om Johan Cruijff gaat, maar dan wil je er natuurlijk ook beelden bij. Dat vind ik wel een misser."

Driessen, die de promovideo over de Hollands School verder erg goed vond, miste naast Cruijff wel meerdere oud-internationals. "Je hebt altijd wel met dit soort filmpjes dat je een of twee mensen vergeet, maar ze vergeten er nu wel heel veel die de belichaming zijn van de Hollandse school. Dat is dan wel jammer", besluit de journalist, die bijvoorbeeld graag Robin van Persie, Wesley Sneijder of Dennis Bergkamp had gezien. 

Lees meer:
0 reacties