Driessen velt keihard oordeel: "Dat is waar Feyenoord thuishoort"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen heeft in een analyse voor De Telegraaf een keihard oordeel over Feyenoord geveld. Volgens hem is het simpelweg niet goed genoeg voor de Champions League.

"Toen Feyenoord in het najaar in De Kuip de vloer aanveegde met Lazio Roma werd al gefilosofeerd over een halve finaleplaats in de Champions League. De Rotterdammers strooiden iedereen die avond zand in de ogen inclusief zichzelf", zo memoreert Driessen aan de toenmalige hosanna-stemming

"Twee wedstrijden verder en Feyenoord speelt na nederlagen tegen Lazio Roma en Atletico Madrid nog slechts een troostwedstrijd in het kampioenenbal bij Celtic. Na de winter gaat de Europese campagne een niveau lager verder en daar is waar Feyenoord thuishoort: in de Europa League", zo luidt de bikkelharde conclusie.

Ook de keuze van Slot om af te stappen van zijn Champions League-variant kan rekenen op de nodige kritiek. "Atletico Madrid bezorgde Feyenoord in eigen huis een keiharde knock-out op een avond die juist historisch moest worden. Maar kwaliteit verloochent zich niet. In Spanje mocht Feyenoord domineren, maar verloor het mede door toedoen van Antoine Griezmann. In Madrid deed Ramiz Zerrouki het niet slecht, maar Slots keus om niemand aan de Franse wereldtopper op te offeren moest hij bekopen met uitschakeling. Met Messi's adjudant Rodrigo De Paul aan zijn zijde kreeg regisseur Griezmann het normaal zo roerige Legioen doodstil."

Volgens Driessen toont de wedstrijd andermaal aan dat we moeten beseffen dat de Eredivisie Europees vlak maar een rol in de marge heeft. "Het waren weliswaar twee eigen doelpunten van Feyenoord van de onfortuinlijke Lutsharel Geertruida en Santiago Gimenez; Atletico gaf het Nederlandse publiek aan hoe de krachtsverhoudingen werkelijk liggen in de Europese top. Daarin speelt de kampioen van Nederland geen rol."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
1/03
FC Volendam
20:00
NEC
za
2/03
Go Ahead Eagles
18:45
RKC Waalwijk
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
2/03
Sparta Rotterdam
21:00
AZ
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand