Driessen verbaasd: "Ze zit soppend naar Louis van Gaal te kijken"

Susan Lenderink, Maurits Hendriks en Louis van Gaal
Susan Lenderink, Maurits Hendriks en Louis van Gaal Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen zag een lachwekkende vertoning op de tribune voorafgaand aan Ajax-AZ (1-2). Louis van Gaal, nieuwe adviseur van de rvc, werd als grote verlosser ontvangen in de Johan Cruijff ArenA.

Van Gaal nam plaatst op de eretribune tussen alle andere kopstukken van Ajax, waar ook Michael van Praag al zat. “Ik heb met verbazing gekeken naar het schouwspel voor én na de wedstrijd op de eretribune van Ajax tijdens het duel met AZ”, begint Driessen in Kick-off. “Van Praag gaat na goedkeuring op de aandeelhoudersvergadering pas zijn functie als voorzitter van de RvC bij Ajax bekleden, maar zat al wel gewoon op het zitje van de recent afgetreden voorzitter Pier Eringa.”

Van Gaal gunde Maurits Hendriks, bewust of onbewust, nog geen blik. "Hendriks smeekte echt om een knikje, maar Van Gaal zag hem echt helemaal niet staan", zag de journalist. "Financieel directeur Susan Lenderink keek bijna alsof ze van Gaal verafgoodde, zo van: de grote Louis van Gaal komt voorbij. Wat heel dom was: Jan van Halst, zat een rij voor Van Gaal. Makkelijker een mes in iemand zijn rug steken is absoluut onmogelijk."

Na afloop hielden Van Halst en Van Gaal nog een praatje op de tribune. "Dan denk ik ook: stel als een van beiden dan voor om na de wedstrijd samen een kamer op te zoeken. Maar nee hoor: pontificaal in beeld", aldus Driessen. “Het is echt een pandemonium van jewelste. Lenderink zit soppend naar Louis van Gaal te kijken. Jan van Halst gaat voor hen zitten, terwijl hij eigenlijk boven Van Gaal moet zitten. En dan Maurits Hendriks, die hoopt op een knikje van Louis. Het beeld is gewoon alleszeggend.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
Feyenoord
12:15
PSV
zo
3/12
NEC
14:30
Ajax
zo
3/12
Go Ahead Eagles
14:30
FC Twente
zo
3/12
FC Utrecht
16:45
AZ
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 13 43 39
2 Feyenoord 13 29 32
3 AZ 12 23 29
4 FC Twente 13 11 27
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 SC Heerenveen 14 -3 19
7 Sparta Rotterdam 13 0 18
Bekijk de hele stand