Driessen: "Vitesse blijft in betaald voetbal en behoudt licentie"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Vandaag Inside

Valentijn Driessen denkt dat Vitesse volgend seizoen gewoon betaald voetbal mag spelen. Dat vertelde de journalist bij Vandaag Inside.

Vitesse heeft momenteel te maken met een schuld van zo'n negentien miljoen euro. Twaalf miljoen euro daarvan staat open bij de Amerikaan Coley Parry, die met zijn investeringsfonds The Common Group Vitesse graag wil overnemen. De club wordt momenteel geleid door interim-directeur Edwin Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan. Zij zijn nu bezig om de begroting van het volgende seizoen op orde te krijgen.

De KNVB heeft de club een vervroegde deadline opgelegd om de zaken betreffende de proflicentie op orde te krijgen. Zo moet de club voor medio mei de aandelen die in handen zijn van de Rus Valeri Oyf bij een onafhankelijke stichting onderbrengen.

Johan Derksen geeft aan dat de licentiecommissie Vitesse opjaagt omdat de deadline eerst nog in juni lag. "Ik vind wel dat die club wat tijd gegund moet worden. Ze worden nu wel erg opgejaagd, die mensen die keihard werken om het nog een beetje in stand te houden." Driessen denkt ook dat dat het geval is. "Dat is denk ik ook de bedoeling Johan, gewoon zo snel mogelijk."

Ondanks dat er dus een hoop problemen zijn, denkt Valentijn wel dat Vitesse blijft bestaan. "Ze zijn een procedure gestart, dan krijgen al die schuldeisers acht of tien procent van de schuld die ze hebben uitstaan." Ook denkt hij dat de Arnhemmers in het betaald voetbal blijven. "Ik denk het wel, ja", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties