Driessen weet: "Mislintat weigerde de gesprekken af te breken"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen maakt zich grote zorgen over de toekomst van Ajax. De chef voetbal van De Telegraaf is vernietigend richting het bestuur van de Amsterdammers.

"Het is bijna misdadig hoe het instituut Ajax te grabbel wordt gegooid", schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. "De vorige transferzomer ging veel fout, maar Mislintat maakt fouten in het kwadraat. Hoe kan Maurice Steijn hier een team van smeden als er bij een combinatie tussen een Kroaat, Nederlander en Deen een Babylonische spraakverwarring ontstaat? Als er koppen moeten rollen, hoor je de namen van Steijn en Mislintat."

"Maar interim-directeur Jan van Halst is als voormalig commissaris samen met directeur Maurits Hendriks (hij is plots niet meer in het camerashot met het Ajax-bestuur te vangen) en rvc-voorzitter Pier Eringa minstens zo schuldig", is Driessen duidelijk. "Zij gaven groen licht voor het experiment van Mislintat en zijn bij alle transfers betrokken geweest."

"En zij staken Edwin van der Sar een mes in de rug toen hij op het allerlaatste moment overstag ging en zijn bezwaren tegen Peter Bosz als nieuwe trainer naast zich neerlegde", vervolgt hij. "Mislintat weigerde echter de gesprekken met Steijn af te breken en kreeg daarbij de steun van Hendriks, Van Halst en Eringa. Het resultaat neemt bij Ajax steeds pijnlijkere vormen aan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
FC Volendam
20:00
FC Utrecht
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
7/10
Almere City
18:45
RKC Waalwijk
za
7/10
Go Ahead Eagles
20:00
Heracles Almelo
za
7/10
Vitesse
21:00
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 21 21
2 FC Twente 7 10 18
3 Feyenoord 7 20 17
4 AZ 6 13 16
5 Sparta Rotterdam 6 2 11
6 Heracles Almelo 7 -1 11
7 Go Ahead Eagles 7 -2 10
Bekijk de hele stand