Driessen ziet pijnpunt: "Die hebben we gewoon niet bij Oranje"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © De Telegraaf

Valentijn Driessen heeft weinig vertrouwen in het Nederlands elftal in aanloop naar het EK. De journalist denkt niet dat Oranje hoge ogen gaat gooien.

"Al die spelers van het Nederlands elftal, die blinken natuurlijk niet echt uit", begint Driessen zijn relaas in de Kick-off podcast van De Telegraaf. "Memphis Depay is geblesseerd, Frenkie de Jong komt van een blessure terug en die zagen we niet tegen PSG. Virgil van Dijk is verschrikkelijk wisselvallig en de beste keeper (Driessen doelt op Justin Bijlow, red.) heeft al acht op negen weken niet gespeeld. Dat belooft weinig goeds."

Andere landen staan er momenteel een stuk beter voor. "Als je Frankrijk ziet, dan staat daar gewoon de voorhoede van PSG. En die staan in de halve finale (Champions League, red.). Engeland heeft nog wel een aantal goede spelers en aanvallers."

Driessen zag Oranje-spelers in actie komen bij het duel tussen Liverpool en Atalanta in de Europa League. "Cody Gakpo zagen we niet tegen Atalanta. Teun Koopmeiners zag je wel. Het niveau van Koopmeiners is goed, maar is geen meerwaarde voor het Nederlands elftal. Daar zoek je natuurlijk naar, spelers die op het allerhoogste niveau een meerwaarde kunnen vertegenwoordigen. Die hebben we gewoon niet bij Oranje."

Lees meer:
0 reacties