Driessen ziet vriendendienst bij Ajax: "Zuiverheid ver te zoeken"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen ziet dat Ernst Boekhorst en de bestuursraad van Ajax flink aan het doorpakken zijn. Na het ontslag van Sven Mislintat en het 'aftreden' van Pier Eringa zijn Michael van Praag en Leo van Wijk benaderd voor een plek in de rvc.

"Boekhorsts slagvaardigheid en daadkracht zijn leuk en doen het goed bij de achterban, maar zijn uiteindelijk alleen maar op zijn plaats als het succesvol uitpakt", klinkt de kanttekening van Driessen in de Telegraaf. "Met Van Praag en Van Wijk kiest Boekhorst voor de oude, bijna incestueuze Ajax-kliek in de rvc. Bedenkelijk als je weet dat Van Praag en Van Wijk als ereleden de nieuwe bestuursraad vormden en Boekhorst als voorzitter vroegen."

Driessen noemt het een 'wederzijdse vriendendienst. "De zuiverheid is ver te zoeken", aldus de journalist. "Los van de verwachting dat de bestuursraad met Boekhorst geen scherp toezicht zal houden op de ereleden Van Praag en Van Wijk en het tweetal niet zomaar terugfluit of wegstuurt als iets misgaat. In deze constructie, met deze personele invulling, zet de bestuursraad zichzelf buitenspel."

Lees meer:
0 reacties