Egbers emotioneel: "Laat me niet zomaar bij het grofvuil zetten"

Tom Egbers
Tom Egbers Foto: © Pro Shots

Tom Egbers heeft vrijdagavond zijn verhaal gedaan over de vermeende grensoverschrijdende cultuur op de redactie van NOS Sport. De presentator zou een vrouw, met wie hij een affaire had, een tijdlang hebben gepest en geïntimideerd.

De NOS maakte vrijdag bekend dat Egbers de komende maanden niet op tv zal verschijnen. In de avond schoof hij aan bij Khalid & Sophie. "Het gaat niet goed met me. Daar kun je je wel iets bij voorstellen. Je slaapt slecht, niet eigenlijk", vertelt Egbers. "Je bent verteerd door het verdriet over wat er nu gebeurt. Maar dat ben ik dus, zo ervaar ik het."

De afgelopen weken is Egbers nauwelijks op straat geweest. "Als je afgeschilderd wordt, zoals ik wordt ik ben afgeschilderd. Ik hoop toch dat ik díe man niet ben. Ik durf wel de verzekering te geven dat ik die man niet ben. Maar het is heel moeilijk om mensen onder ogen te komen. Dat wil zeggen, je weet wat mensen denken, wat ze kunnen denken. Ik ben vandaag buiten geweest en mensen komen naar me toe en die zeggen lieve dingen", is de presentator emotioneel.

Khalid confronteert Egbers daarna met het verhaal over de affaire en dat hij daarna de vrouw het leven zuur zou hebben gemaakt. "Zij vindt dat kennelijk... Ik moet dan uitleggen wat het was. Dat wil ik vooraf laten gaan met de opmerking dat ik 32 jaar getrouwd ben. Ik heb een aantal duistere periodes gehad in die meer dan dertig jaar waarin ik mezelf niet was, ongelukkig was, eenzaamheid voelde. En in die periodes heb ik een aantal buitenechtelijke escapades gehad. Daar heb ik veel verdriet van en heb ik mijn gezin veel verdriet meegedaan."

Daarna kreeg Egbers therapie, maar in 2005 ging het opnieuw fout toen een 'jonge, getalenteerde vrouw' bij de redactie kwam. Zij was volgens hem geen stagiaire, maar net afgestudeerd. "Ze was goed, leuk en geestig. Ze was een aanvulling op de redactie, we kregen een klik."

De presentator en de vrouw woonden vlakbij elkaar, waardoor Egbers haar op een gegeven moment naar huis bracht en ze leuke gesprekken hadden in de auto. "Ik ga op haar verzoek met haar mee. Dat was ook vanzelfsprekend. Dit was geen seksuele relatie, wij zoenden. Als gelijkgestemden, en dat is leeftijdsloos. We waren dol op elkaar. Wij vonden elkaar erg leuk. Het was zoenen en daarbij bleef het."

Volgens de presentator duurde de 'relatie' zo'n drie jaar. "k voelde me niet senang erbij, ik werd verteerd door schuldgevoel ten opzichte van mijn gezin. Dus ik heb het gekapt. Het is klaar, ik wil het niet meer", aldus Egbers. Volgens hem ging het pas echt mis toen de dame en de vrouw van Egbers met elkaar in contact kwamen. Egbers stelt dat er niet meer met elkaar te spreken viel en hij vroeg haar te stoppen, omdat ze zijn gezin kapot maakte. Vervolgens zou Egbers zelf naar de hoofdredactie zijn gegaan, omdat er een onwerkbare situatie zou zijn ontstaan.

Egbers sloot af met de mededeling dat hij met iedereen in gesprek wil: "Ik laat mij na vier decennia niet zomaar bij het grofvuil zetten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
Feyenoord
12:15
PSV
zo
3/12
NEC
14:30
Ajax
zo
3/12
Go Ahead Eagles
14:30
FC Twente
zo
3/12
FC Utrecht
16:45
AZ
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 13 43 39
2 Feyenoord 13 29 32
3 AZ 12 23 29
4 FC Twente 13 11 27
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 SC Heerenveen 14 -3 19
7 Sparta Rotterdam 13 0 18
Bekijk de hele stand