Emotioneel weerzien Michaelis: "Ergste wat je als ouder kan overkomen"

Mitchel Michaelis
Mitchel Michaelis Foto: © Pro Shots

Dinsdagavond speelt keeper Mitchel Michaelis van HFC een een bijzondere wedstrijd in de TOTO KNVB Beker. Hij treft zijn zijn oude club Go Ahead Eagles, waar hij tot de zomer van 2021 nog onder contract stond en hij een zware tijd doormaakte. Michaelis verloor destijds zijn paar maanden oude zoontje die aan een zeldzame ziekte leed.

"Mijn tijd bij Go Ahead Eagles, was een jaar met heel veel downs. Voor mij en mijn vriendin was het een dramatisch jaar. Het ergste wat iemand als ouder kan overkomen, is ons overkomen. Wij denken er elke dag en elk uur aan. Als ik dan aan Go Ahead Eagles denk, dan denk ik er wel extra aan," vertelt de doelman tegenover ESPN.

Destijds kon Michaelis rekenen op veel steun van zijn teamgenoten. Er werd een minuut stilte gehouden en zijn teamgenoten kwamen het veld op met speciaal bedrukte shirts. "Ik weet dat moment nog heel goed. Wij hadden onze zoon Jax nog bij ons in de woonkamer. Een dag na zijn overlijden was de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Volendam, ook een oude club van mij. We hadden de televisie aangezet, omdat we wel wisten dat ze iets gingen doen. Toen zagen we de actie en het was onwijs mooi. We hebben heel veel steun gehad van de club en de groep. Het hele team is de dag na die wedstrijd ook nog naar ons huis gekomen om ons te condoleren. We hebben wel 300 kaarten van de supporters van Go Ahead ontvangen. Die steun doet heel erg veel."

Inmiddels zijn er ook weer wat lichtpuntjes Michaelis en zijn vrouw. Naast dat hij op zijn knieën is gegaan is ook zijn vrouw in verwachting. "Mijn vriendin is in verwachting van een meisje. We gaan mede daarom ook trouwen. Het is de vrouw van mijn leven en ik ga nooit meer bij haar weg. We gaan het huwelijk in eerste instantie klein vieren. Als ons dochtertje ooit in een mooi jurkje loopt, gaan we het misschien groots overdoen," sluit Michaelis af.

Lees meer:
0 reacties