Endt tipt Koeman: "Geef hem over langere tijd een plek in Oranje"

David Endt vindt dat Teun Koopmeiners een vaste basisspeler moet worden bij Oranje. De middenvelder kan rekenen op veel kritiek als hij meespeelt, maar volgens Endt is dit niet altijd terecht.

"Ik vind de kritiek onterecht, want het houdt geen rekening met de moeilijkheidsfactoren die meespelen", begint Endt bij Voetbalzone. "Het is een wereld van verschil of je bij Atalanta speelt in een hecht team, of je moet in het Nederlands elftal, in een formatie waar iedereen nog zoekende is, een hoofdrol spelen. Dat laatste is te veel gevraagd."

"Koopmeiners wordt in Italië uitermate gewaardeerd, in de eerste plaats om zijn voetbalkwaliteiten natuurlijk. Die zijn breed, breder dan hetgeen hij als middenvelder brengt. Hij heeft ook een beetje scorend vermogen en leiderschap in zich”, vervolgt Endt. “Om op het allerhoogste niveau, in het Oranje-shirt dat toch wat met je doet, onder de hoogste weerstand hetzelfde te spelen als bij Atalanta, dat is wat anders.”

Als het aan Endt ligt krijgt Koopmeiners onder Ronald Koeman het vertrouwen. "Ik denk dat Koopmeiners de tijd moet krijgen op een positie in het Nederlands en dat hij vanuit zekerheid kan spelen, in plaats van de onzekerheid die tijdens het WK toch wel zichtbaar was. Nederland was als team absoluut niet in vorm."

Lees meer:
0 reacties