Engelse analisten reageren op kritiek Ten Hag: "Het is beschamend"

Erik ten Hag met de FA Cup
Erik ten Hag met de FA Cup Foto: © BSR Agency

Alan Shearer en Gary Lineker vinden dat ze terecht kritiek hebben geuit op Erik ten Hag. De Nederlander reageerde zaterdagavond na het winnen van de FA Cup zeer fel op de analisten. 

Na de bekerfinale zocht Ten Hag de confrontatie met het duo. "Mensen namen een beetje aanstoot aan onze vragen", reageert Lineker, die aan de oefenmeester vroeg of het zijn laatste wedstrijd voor Manchester United was, in The Rest is Football. "Ten Hag kwam naar ons toe en leek vanaf het begin niet erg blij. Hij had duidelijk iets in zijn hoofd toen hij bij ons langskwam. Maar, natuurlijk is het onze taak om af en toe kritisch te zijn."

Shearer heeft geen problemen met de reactie van Ten Hag, maar staat nog steeds achter de kritiek op de trainer. "Zijn team is mijlenver van het juiste niveau gebleven. Ze waren vaak heel slecht. Ze hebben een rampzalig seizoen gehad in de competitie. Ik denk dat geen enkele United-fan dat zal betwisten. Het is beschamend. Daarom hebben we hem dit seizoen moeten bekritiseren. Als we dat niet zouden doen, zouden we ons werk niet doen."

Lees meer:
0 reacties