Erdogan komt met boodschap voor de Nederlandse voetbalsupporters

Erdogan tijdens Nederland-Turkije
Erdogan tijdens Nederland-Turkije Foto: © BSR Agency

Recep Tayyip Erdogan, de president van Turkije, is met een boodschap voor Nederland gekomen. Ook blikte hij terug op het duel tussen Nederland en Turkije in de kwartfinale van het EK (2-1).

De president complimenteert de Nederlandse voetbalfans met hun gedrag. “Ik wil Nederland graag feliciteren met dit succes. De Nederlandse fans gedroegen zich hoffelijk, zowel voor als tijdens de wedstrijd.” De Turkse voetballers krijgen ook veel lof van de Turkse leider. “Ik kan alleen maar een felicitatie uitdelen aan ons team, dat tot de laatste seconde keihard heeft gewerkt en ons allemaal heel trots heeft gemaakt. Onze expats en burgers die deze wedstrijd hebben bezocht, hebben hun hart en ziel erin gestoken.”

Erdogan liet ook nog even weten het niet eens te zijn met de schorsing van Demiral vanwege het mogelijke politieke gebaar dat hij heeft gemaakt. “Godzijdank heeft het niets afgedaan aan de moraal en motivatie bij onze spelers. Ondanks al dit negativisme heeft onze ploeg een heel zware wedstrijd bezorgd aan Nederland, een land dat geldt als een echte voetbalschool."

Het was dan ook een spannende wedstrijd waarin de ploegen elkaar weinig ontliepen laat de politicus weten. "We scoorden vroeg en hielden lange tijd de controle over de wedstrijd. We hebben een paar kansen onbenut gelaten, zeker in de laatste tien minuten van de wedstrijd”, aldus de president

Lees meer:
0 reacties