Eredivisie uitgespeeld: zo zijn de Europese tickets verdeeld

PSV komt uit de loting voor de Champions League
PSV komt uit de loting voor de Champions League Foto: © Screenshot UEFA

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag het laatste Europese ticket veiliggesteld wat in Nederland te verdienen was. De Deventenaren waren in de finale van de play-offs met 1-2 te sterk voor FC Utrecht.

Door de wedstrijd in Utrecht is nu dus bekend welke clubs vanuit de Eredivisie Europa in mogen. PSV mag als landskampioen de nieuw opgezette Champions League in, evenals nummer twee Feyenoord. De Eindhovenaren en de Rotterdammers zullen op 17, 18 of 19 september voor het eerst in actie komen in het miljardenbal. Nummer drie FC Twente stroomt in de derde voorronde van de Champions League in en start op 6 of 7 augustus.

AZ eindigde als vierde in de Eredivisie en heeft zich daarmee geplaatst voor de Europa League. Voor de Alkmaarders start het Europese seizoen op 25 of 26 september. Ajax moet al eerder aan de bak, want de Amsterdammers spelen de tweede voorronde van de Europa League. Zij starten op 25 juli. Op diezelfde datum begint Go Ahead Eagles aan de Europese campagne, maar dan in de tweede voorronde van de Conference League.

De verdeling van de Europese tickets per club
De verdeling van de Europese tickets per club Foto: © Screenshot Soccernews
Lees meer:
0 reacties