Erik ten Hag: "Mensen doen overdreven lyrisch over Feyenoord"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © BSR Agency

Erik ten Hag, voormalig hoofdtrainer van Ajax is momenteel actief in de Premier League als coach van Manchester United. In gesprek met Voetbal International sprak de trainer zich uit over het erg sterke seizoen dat PSV afgelopen seizoen draaide onder leiding van Peter Bosz.

"Dik en dik verdiend kampioen", begint de geboren Haaksbergenaar. "Met zo’n grote afstand beter dan de rest, ook dan Feyenoord. En PSV is ongelofelijk benadeeld in de KNVB-beker. Dat was natuurlijk een duizend procent strafschop bij Noa Lang, dat weet ik nog goed. Peter Bosz was na afloop heel boos en hij had groot gelijk. Bosz heeft het uitstekend gedaan bij PSV afgelopen seizoen. De club leeft en sprankelt."

Echter is Ten Hag geen fan van de werkwijze bij Feyenoord. "Daarentegen vind ik dat mensen overdreven lyrisch doen over Feyenoord. Het verschil tussen PSV en Feyenoord was in mijn ogen te groot vanuit Feyenoord-perspectief als regerend landskampioen. Feyenoord was stabiel dit jaar, maar niet top. PSV was op alle vlakken twee klassen beter. Qua domineren van de bal, qua drukzetten, qua intensiteit, noem maar op. Dat heeft Bosz met zijn staf top gedaan, maar ook de rest van de club zit weer goed in elkaar, want met mensen als Earnest Stewart en Marcel Brands is er daar ook rust en kwaliteit gekomen", aldus Erik ten Hag.

Lees meer:
0 reacties