Evgeniy Levchenko over transferopbrengsten: "Geld wordt misbruikt"

Evgeniy Levchenko
Evgeniy Levchenko Foto: © BSR Agency

Evgeniy Levchenko is nog altijd sterk van mening dat clubs als PSV, Ajax of Feyenoord absoluut geen zaken moeten doen met Russische clubs. PSV haalde vorig jaar zomer Guus Til van Spartak Moskou voor een aantal miljoenen, maar de oud-voetballer geeft aan dat dit geld niet goed terecht komt in Rusland.

"Ik vind, of het nu Ajax, Feyenoord of PSV is, dat als je een speler uit Rusland koopt, dat je helpt om onschuldige mensen dood te maken in Oekraïne", zegt Levchenko in de #DoneDeal Podcast van VoetbalPrimeur. "Als je weet hoe het systeem is opgebouwd in Rusland, dan weet je dat het geld op de verkeerde manier wordt gebruikt en wordt misbruikt. Het gaat niet om Spertsyan. Het gaat erom dat je betaalt aan een Russische club."

"Je levert een bijdrage aan de oorlog", gaat de Oekraïense oud-voetballer verder. "Het is een morele kwestie. Als je over tien of twintig jaar terugkijkt, dan zie je jezelf op een lijst staan van bedrijven en organisaties die hebben bijgedragen aan het doden van onschuldige mensen. Als jij je handen schoon wil houden, dan moet je dat niet doen."

"Als je zo'n speler koopt participeer je indirect in de Russische economie en steun je indirect de oorlog. Als een speler transfervrij weg kan of gebruik maakt van de FIFA-regeling, dan heb ik daar absoluut geen moeite mee. Dat juich ik toe. Dan help je niet mee aan een economie die op dit moment onschuldige mensen vermoord", aldus Levchenko.

Lees meer:
0 reacties