Familie wil in coma liggende Donny van Iperen naar Nederland halen

Donny van Iperen
Donny van Iperen Foto: © Pro Shots

Het gaat nog steeds erg slecht met Donny van Iperen. De oud-speler van Telstar en Go Ahead Eagles leek te herstellen van een zware botsing met de keeper van de tegenstander tijdens het duel van zijn club FC Zimbru tegen Dinamo-Auto. Er kwam echter toch weer slecht nieuws omtrent de getroffen speler.

De directeur van FC Zimbru, Sergio Topor, meldt dat Van Iperen nog altijd in coma ligt. "Zondag vertelden artsen ons nog dat er verbeteringen waren bij Donny, dat gaf ons hoop", aldus Topor. "Hij had geen hersenbloeding gehad en hoefde niet geopereerd te worden. Maar helaas is de situatie sindsdien slecht gebleven omdat er sindsdien geen significante verbetering is opgetreden in zijn gezondheid. Donny ligt nog altijd in coma.”

"Mijn broer ligt nog steeds in coma", zo zegt broer Joey van Iperen in Het Algemeen Dagblad. "We bidden dat hij de kracht vindt om te herstellen. De familie is dankbaar voor de steun van de club, de fans en iedereen die betrokken is bij het steunen van Donny. We voelen iedereen hier als onze familie en we willen van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor de inspanningen en gebeden voor mijn broer. Hopend en biddend dat alle hulp en liefde hem zal helpen om de kracht te hebben om wakker te worden. Donny is een vechter, op en naast het veld! En op deze momenten bewijst hij meer dan ooit hoe sterk hij is.”

"Zelfs de beste artsen in Moldavië zeggen dat het niveau van medische zorg bij ons veel hoger ligt"
Joey van Iperen

De familie probeert nu om Donny van Iperen zo snel mogelijk naar Nederland te halen. "Zelfs de beste artsen in Moldavië zeggen dat het niveau van medische zorg bij ons veel hoger ligt", zo stelt Joey. "Maar we lopen tegen een bureaucratische barrière aan, omdat Donny als voetballer in het buitenland niet in Nederland verzekerd is voor de zorg. Alle onkosten worden gedekt door de club waar hij nu voor speelt. Ook als Donny eenmaal in Nederland is.”

"Vanuit Moldavië is alles geregeld. Er is zelfs een vlucht gepland voor donderdag. Wij krijgen echter nergens een ingang om hem, als niet verzekerde, bij een ziekenhuis in Nederland op te laten nemen. Met als gevolg dat er ook geen ambulance voor vervoer vanaf Schiphol te regelen is, of een ziekenhuisbed. De voorzitter van Zimbru staat garant voor alle onkosten maar dat maakt hier helemaal niets uit.”

Het gaat om een formaliteit. Donny van Ipperen moet worden ingeschreven op zijn voormalige thuisadres in Sint Pancras. "Dat hebben we uiteraard geprobeerd. Maar we kregen te horen dat hij dat alleen zelf aan de balie kan doen. Telefonisch regelen zat er niet in. Het vinden van een zorgverzekeraar is het probleem niet. Maar die nemen Donny alleen op in hun bestand als hij hier weer woont. Dat hij in bezit is van een Nederlands paspoort maakt niet uit.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
za 1 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
za 1 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Go Ahead Eagles -
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Volendam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand